Írások

Az Önátadás imája

Atyám, átadom magamat Neked,
tégy velem tetszésed szerint.
Bármit teszel is velem, megköszönöm,
mindenre kész vagyok, mindent elfogadok,
csak akaratod bennem és minden teremtményedben beteljesüljön.
Semmi mást nem kívánok Istenem.
Kezedbe ajánlom lelkemet,
Neked adom Istenem, szívem egész szeretetével,
mert szeretlek, és mert szeretetem igényli,
hogy egészen Neked adjam át magam,
hogy végtelen bizalommal
egészen kezedbe helyezzem életemet,
mert Te vagy az én Atyám.

 
Az Önátadás imája izlandi nyelven:

Faðir minn, ég yfirgef mig sjálfan og fel í þínar hendur, gjörðu svo við mig sem þér þóknast. Hvað sem þú gerir við mig, þá þakka ég þér, ég er búinn undir allt, samþykki allt. Bara að vilji þinn rætist í mér og öllu sem þú hefur skapað. Ég óska aðeins þessa, Guð minn. Í þínar hendur fel ég sálu mína, ég gef þér hana, Guð minn, með allri ást hjarta míns, af því að ég elska þig, og af því ást knýr mig að gefa mig þér á vald án skilyrða og af órjúfanlegri tryggð. Því að þú ert faðir minn.

(Fordította: Karl Jóhann Bjarnason)

A Názáret Közösség

A Názáret Közösség 2015 december 1-én jött létre, amikor 11 testvérünk elköteleződött egy évre a názáreti lelkiségben. Elköteleződő szavaik a megemlékező szentmisében hangzottak el, melyet Székely János püspök atya mutatott be Boldog Charles de Foucauld halálának 99.évfordulóján a Gát utcai templomban. (Lsd.a Hírek között!)

A Názáret Közösség bemutatásáról a rövid összefoglalást itt olvashatjuk!

A Názáret Közösség

Egyik elköteleződő nővérünk kis írásban elmélkedik az elköteleződésről, melyet köszönettel alább olvashatunk!

Elköteleződés a Názáret Közösségben

Írások a lelkiséggel kapcsolatos irodalomból

Hozzád szólok, Kis Testvér

Az Úrnak akarod adni az életed, követve azt, akit „Jézus Kis Testvérének" neveztek, és aki maga is Jézust „Nagyon Szeretett Testvérének és Urának" szeretett nevezni. Talán azt kérdezed, Testvériségünk1 vajon megfelel-e annak az életideálnak és eszményképnek, amelyet azért választottál, hogy az Úr felé vezessen.
„Gyertek, nézzétek meg" — mondta Jézus azoknak, akiket követésére hívott... Te is Kis Testvér, jöjj, és nézd meg!
Nem mi vagyunk az egyetlen szerzetes család, mely Károly, Jézus Testvérének lelkiségéből fakadt. Amikor mi keletkeztünk, már létezett egy másik közösség2, és lehetséges, hogy még számtalan más család is létrejön, hiszen új tőről van szó, melyet azért akart az Úr, hogy az új korszak, új követelményeinek feleljen meg.
Szándékosan választottuk Károly, Jézus Testvérét Atyánknak, ő a mi Alapítónk. Bár egyedül és elhagyatottan halt meg, a magányosság okozta szenvedés még inkább hasonlóvá tette Krisztushoz, és élete még termékenyebb lett.
„Ha a búzaszem nem hull a földbe, és nem hal el, egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz." (Jn. 12,24.)

Bővebben>>>

René Voillaume végrendelete

Az alábbi szöveget egy borítékba zártan találtuk ezzel a felirattal: René Voillaume végrendelete

Mindenek előtt a családomhoz szólok, kicsinyekhez és nagyokhoz, közeli és távolabbi rokonaimhoz, hogy elmondjam nekik, mennyire szerettem őket, annak ellenére, hogy hivatásom ritkán tette lehetővé a családi találkozásokat, és nem túl közlékeny természetem akadályozott abban, hogy a szívem mélyén rejtőző érzelmeimet többször kifejezzem.  Az a spontán, szerető légkör, amellyel körülvettetek 90. születésnapomon, felszabadította bennem a gyengéd figyelmesség érzéseit, amelyet ebben a korban mindenki iránt érzek. ...

Bővebben>>>